• Bouwprojecten
    van idee tot oplevering

Over Frans Corten Bouwmanagement

Frans Corten Bouwmanagement coördineert en balanceert tussen kostenbewustzijn, duurzaamheid, waardebepaling en creativiteit door specialisten en toeleveranciers samen te brengen, te sturen en te stimuleren.

Directievoering en bouwtoezicht

Ervaren en gedreven zet Frans zich vol energie in als gedelegeerd opdrachtgever en past project- en procesmanagement op creatieve wijze toe om bouwprocessen te structureren en mensen te stimuleren. 

Frans Corten

Over Frans Corten

Frans Corten heeft vele jaren ervaring in de bouwwereld op het gebied van directievoering en het managen van bouwprocessen. Nog steeds is het structuren van gecompliceerde bouwprojecten voor Frans de ultieme uitdaging. Hoe complexer een project of vraagstuk, hoe interessanter wat Frans betreft. “Dat komt door de verhoogde meerwaarde die je kunt leveren bij complexe bouwprojecten en het verschil dat je dan kunt maken. Zowel financieel als operationeel.”

Persoonlijk en professioneel

Gedreven door kansen

Frans haalt zijn energie uit het verhelderen van ingewikkelde vraagstukken en het motiveren van mensen. Met zijn aanstekelijke enthousiasme en besmettelijk optimisme weet hij mensen te inspireren kansen optimaal te benutten en het beste uit zichzelf te halen, ongeacht de omstandigheden.

trofee-walcherse-bouw-unie-heijmans.jpg

Passie en plezier

Als persoon kan Frans het beste worden omschreven als nuchter, enthousiast en bevlogen.

Frans staat met beide benen op de (bouw)grond en laat zich graag leiden door passie en plezier. Als Frans een doel voor ogen heeft, houdt hij dat scherp in het vizier. Vol overgave en toewijding zal hij grenzen verleggen en proberen het onmogelijke mogelijk te maken. 

Kenmerkend qua denken en doen

Kennis, kunde en inzicht zijn het uitgangspunt. Het onderscheidend vermogen van Frans, zit hem in zijn werkwijze, welke zich kenmerkt als:

  • authentiek - grenzen, idealen en waarden bewaken
  • betrouwbaar - consistent, coherent en consequent handelen
  • constructief - richten op mogelijkheden in plaats van focussen op problemen
  • kordaat - uitgaan van kracht in plaats van macht uitoefenen
  • veerkrachtig - flexibel opstellen en inleven in anderen
  • gestructureerd - zaken zo concreet mogelijk maken en afbakenen
  • teamspeler - mensen en partijen samenbrengen en samen laten werken